muj tata
Anotace: tatovi,tratím,mamce a úpatím.......
Ruce jak mlýny větrný
a v očích dálky stepi
i když si sedá na trny
a srdce se mu třepí
a kolem slova jadrný
motají páskou izolepy
natřenou mazem lsti
je v jádru dobrák od kosti
..Táta můj
Má sluncem pohlazenou tvář
a pihu v očním víčku
před domkem ve vsi u Kravář
sedává na lavičku
počítá mraky
poslouchá vlaky
odhání funebráky
..Prozatím
Ty tati
znáš ty zvuky trati
i co kdo u ní ztratil
na náspu vedle kolejnic
až já se domů vrátím
budeme házet přes úpatí
zas jiskry ze zřítelnic
o noci Anny svaté
o mámě budeš vypravovat
..snad postopáté
Přečteno 507x
Tipy 50
Poslední tipující: Houda, Holis, fled, Jajas, Juan Francesco de Faro, teď už nikdo, Jiná, šuměnka, Princezna.Smutněnka, Psavec, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)