Kurtizána a její řemeslo
Anotace: ...ke dnu (zatím) nekleslo...
Toulavá kočka
s neřestí v klíně,
ví, kde přečkat noc,
než zase odejde lovit
další muže...
Její návrhy jsou
slovy o jedné věci,
s mnoha muži,
pořád dokola...
Nebojí se zakotvit
u neznámého vrátného,
který ji bez optání
otevře dveře,
ví, že se ohřeje na chvíli
a poté zase poplave pryč...
...o něco bohatší, unavenější...
ale ve svém řemesle,
jako ryba ve vodě,
jako kurtizána,
pro niž trest na kůl
je to příjemné...
a občas její trýznitelé
jsou ti zmučení...
Přečteno 395x
Tipy 5
Poslední tipující: Jiná, Radek.oslov.Šafárik
Komentáře (0)