kandelábry
Anotace: ....Vénovi C. pepictví a pajzlům.
Kde jsou ty putyky
se stoly z dubu
v halasu zakouřený?
Šťabajzen dotyky
a z vyražených zubů
mozaiky vyzdobený?
U Dejlů v Rybný
v Platnéřský Batalión
hampejzy v Libni
a nad tím vším zvon
flamendr marš
vyhrává ránem
..my v roztrhaném
pliveme na zem.
Kde jsou ty časy starý
s rambajzem flašinetů
pod kandelábry
zhasli jste do jiných světů
bez vůně petroleje
ponocných s pěnovkami
fiakrů u aleje
a čorek pod krovkami
as s prámy dole v Podolí
odpluli s vůní cibulí.
Přečteno 518x
Tipy 32
Poslední tipující: Donne, teď už nikdo, la loba, Mbonita, Zasr. romantik, Mario de Janiero, hašlerka, labuť, René Vulkán, Dota Slunská, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)