Krásný sen
Krásný sen
Málo se ptám
málo se směju i pláču
Jen často vzdychám
když se začne točit barevné listí
a labutě váhavě odlétají
Chodím sám
do lesa
a poslouchám
duše stromů
vykládat
o nahých pannách
Mají prý zlaté vlasy
zelené oči
a šedou kůži
Do rozkroku si vkládají
čevený list
- každá ho hledala spoustu dní -
Neuvadne celou zimu
je v bezpečí
a každou pannu vyléčí
z mlžného splínu
Přináší jí naději
že jí najde chlapec
co zaklepe a vstoupí
Pak začne sněžit
Oba padají jako jeden dech
Všechno hoří
Plameny olizují jejich těla
Dál neslyšně sněží
Les chvíli nedýchá
Poslední vzdech
a ulíbaná panna
jde spát
Dlaně si drží v rozkroku
a se zavřenýma očima
cítí teplo
které jí dal on
Přikryje se sněhem
Bílá
Jenom někdy se pohne
rozhodí ruce
rozevře stehna
Spatřím červený list
s dírkou uprostřed
Komentáře (2)
Komentujících (2)