Žár
Ze rtů žár tiše mi sálá, jsem skoro němá
Tmou zahalená
Polibky spoutaná
Napospas tvým dotekům zanechaná
Jak v moři vlna
Příbojem utkaná
Tys tělo mé vzal
Já ztratila jsem zcela tvar
Pak jeden stín z nás na stěnu pad'
A dechem svým jsme zahnali chlad
Čas zůstal kdesi za dveřmi stát
Z pohárů lásku směli jsme brát
Opilí, v poblouznění
Zahnali jsme rozednění.
Na oknech mráz
Kapky rosy prosinec smáz'
A my jsme tam, kde zahořel hřích
Kde tají vločky, nestudí sníh
Stačí jen jedním pohledem tnout
V náručí tiše do sebe vplout
Opilí, poblouznění
Předhoníme rozednění
Usínám v tvém obětí zabalená
Jak beze jména
Si náhle připadám…
Komentáře (0)