Spím
Skláníš se nade mnou, když spím
Čteš písmena mého dechu
Odháníš z očí každý stín
Zbytky denního spěchu
Hřeješ mě v dlaních
Chráníš tlukot mého srdce
Celou noc do svítání
Noc plynoucí tak měkce
V loži plném lehounkých pírek
Splynula naše těla
Natruc tajům klíčových dírek
Zůstala vášnivě smělá
Skláníš se nade mnou, už tiše spím
Vlasy po polštáři rozprostřené
Prsty v nich cestuješ, potají
Jak potok kamínek od kamene…
Komentáře (2)
Komentujících (2)