Anotace: -
Říjen ten je vpravdě rudý
hněvem vzruchem od ostudy
Na počátku listopadu
plánuje prý rozum zradu
od třetího Huberta
přes Miriam Kateřinu
přírodě jen klaďte vinu
Přijde druhá puberta
Možná je to jinotaj
Možná taky ne
Časy šílené…
Snad abych se bál
jak to půjde dál…
Slipy se maj’ plnit o Vánocích!
…a pak prý budu čumět
jak tele na nový vrata
…snad…
Poznám zas drtivou krásu vnad
Budu to vůbec ještě umět?
Je mi z toho trochu nanic
Je to jak čas prvních pranic
Přiznám se vám po mučení
Objevuji duše hranic
Čert mnich sokol znovupanic