Anotace: Slam z početí přítomných a pocitů jež sužují úskalí krás a hrůz v představách...
Do čeho se to uvrtala,
Ta panna s duší ďábla,
Jež zamotala hlavy branám?
Ta vulkána…
Připoutána na cestu horské dráhy
V nekončící paletě extrémů.....
Horem, pádem, létá, stále.
Střídá se to jako mrak
Avšak nemá to žádný hák
Žádný záchytný bod opory
jen obory..... jež přeskočit nemám.
Vylézám na nejvyšší bod země
z everestu slétám zřejmě
padám
padám
padám
padák otevírám zjevně
....Jistota chvíle?... (nádech)
voní po levandulové šíji početí
To čiré jeho oněmnění
Souznění dechů,
početí mlaská
Ach, výbušná to láska
roztržitá to kráska
v souladu hanebných hříchů. Zvířeni!
Na nebevzetí pomyšlení nemám.
V kolotoči příkré krásy
Točíme se v loukoti soutoků řek
v kruhu lží.
Kdy pohledy obrátí na nás spása?
Padáme
padáme
padáme
krůčky křehce dopadáme na lodní příť té řeky něhy.
Vlny moře, duny unáší
a konejší duše v lunatě rozkoše.
Najednou ze tmy strachu.
Zhýralé očko démona
Hází mě po hlavě do vody do víru oceánské smršti.
Dusím se... zalékám se vodou
čirou touhou bolestnou… ouhou bolestnou..
Ze strachu zrcadlení, hnusí se mi potlačení, zábrany těla….
stále se ovládat….to mě nezajímá!
Řvu po výňatku slávy
dusot, dusících se káňat, nad přelem moře.
Křičím, ječím, jekotám......
Vyslyšení nedostávám.
Avšak slova se mi ozvěnou vrací zpátky
s tónem naivní holky.
(tiše)
Šepotá kradmá mlha:
Pouhé zdání klamat může, tvé múze,
však toho muže, blažeností pohltíš.
V blahu ženy se roznese Poeta
na nekončící pouti nebeské.