2018
ten přístav málokdo znal,
neboť veřejnosti vstup nepovoloval.
však u tebe stačilo, drahý návštěvníku,
pár jarních a červencových kapek deště
a několik prázdných lahvích od vína
a rázem jsi byl vítán.
nevydal jsi ani hlásku,
jen pod stín mola jsi se skryl
a v tichosti do vln ponořil
spolu se mnou
- a hladina se s leskem zavlnila.
nadnášeli jsme se
v polibcích a opatrných dotycích
a rty chutnaly vzájemné steny
a sladko-slanou sůl.
plíce se plnily vodou
a já se snažila neutonout
- že by kůže v šupiny se měnila?
mé nohy ladně splývají,
do třpytivých ploutví vklouzají,
a voda lekníny do vlasů mi vplétá.
a já vím, že dřív, než se vynoříš,
můj podvoní svět umře suchem
a ty ho do zadní kapsy džínů schováš -
do těch, co z podlahy právě sbíráš,
když beze slova mě i přístav opouštíš.
Originální. Tip ;-)
13.11.2022 14:35:19 | NigarKalfa