Anotace: báseň nebo spíše i hudební text s dějovým spádem ve stylu novodobé detektivky
Knoflíčky od blůzky
Prstíky rozplétáš
Návaly emocí
Prý se v nich nevyznáš
Dlouhý pohledy
Co ledy prolomí
I v tichém nášlapu
Jsme v pasti chycení
Kolínko přes kolínko
V hedvábný sukénce
Od lýtka přejíždím
Rtíky rozmázlý od kávy máš tak sladce
A pak spolu jedem autem
Na projížďku a noční hon
Na mýtině plavou chladný hvězdy
A srdce buší jako zvon
Cítím tvoje horký stehna
Když natrhl jsem ti silonky
A potom je to mela
Triumfální granáty od noblesní dívenky
A pak spolu jedem autem
Na projížďku a noční hon
Na mýtině se plazí půlnoční hadi
A úzká trhlina je hluboký lom
Ty jsi Mata Hari
I když si říkáš Karoly
A potom je to mela
Kokainový běsy ve tváři noblesní dívenky
S úsvitem
Pouta řežou do rukou
A vítr z plání fouká
S údivem vidím jen
Jak mé auto zpátky couvá
Cik- Cak
(Hanuš Šparlinek, 18.4.2021)