Anotace: ...
Zpoza stromu z ostré zatáčky
vystřelil kočárek křiklavé barvy
ve kterém v polo leže trůnil malý princ
ach také dnes jedna z mladých maminek
redukuje některou ze sotva patrných oblin
v kočárku spočíval Ječmínek
ale poeta byl doslova v žitě
nemusel sledovat
nijak zvlášť ostražitě
a uzřel její bílý nátělník
ach byla jedinečná
dvě dekády mladá slečna
Jakmile zdolala zatáčku
přešla do poklusu
na asfaltové rovině
úchvatná to bohyně
Jistě kdysi stála modelem
slavnému sochaři v antice
kdyby byl veršotepec hudebním skladatelem
tak by užaslý nad jejím tělem
složil hned několik opusů
Hle
spolu s pažemi
daly se na její hrudi do pohybu
dokonale plné trojky
zalapal po dechu
někdejší "maladěc" z perestrojky
nyní už stárnoucí kavárenský povaleč
och jakou příroda v máji nastražila leč
pod jejím bílým trikotem
dva rozložité zvony vyzváněly o život
strhávaly na sebe pozornost
básník s černými kruhy pod očima
slzel dojetím
při pohledu na zvonkohru na hrudi
tak rád by nechal její zvony
ve svých dlaních doznít
třeba až do žní
jenže to už je žehrání pozdní
co jsi dělal básníku v mládí
přiznal jen že čekal na vhodnější příležitost
V jeho tváři bylo možné číst
pozdní lítost