Anotace: 14. 8. 2022
jak se díváš
nepřítomným pohledem
mě vtahuješ dovnitř sebe
jak tvé nevinné oči
zmrtví
a obličej
zkamení
v naprosté odevzdanosti
jen ležíš
ve zlomku vteřiny
se v tvých zornicích
odehrají staletí
a pomalým mrknutím
rozechvěješ vzduch
na kilometry daleko
a když neuhnu pohledem
ještě o chvíli déle
možná dohlédnu
na samotné dno
vášně.