Hříšné myšlenky mě spalují,
jak první paprsek sluneční,
i když zahalená jste od hlavy až k patě,
a Váš pohled je smutečný,
tuším, co tajíte svou vírou,
pod slovem Božím, jež plyne z Vašich rtů,
otvíráte mé rány dýkou,
ten chtíč stačí na tisíc životů,
sestro, prosím, odpusťte,
necudně na Vás nechávam svůj zrak,
v koutku duše tiše doufám,
že to platí i naopak,
vázané jsme příslibem čistoty,
odevzdané jedinému pánu,
jenom v mojich představách,
počítám každou Vaši ránu,
rozhřešení za ty smylné iluze,
o dotyku věrnějším než křížek na blúze,
o chvějivých hlasech jež nejsou modlitby,
Vaše sepnuté ruce a já pod nimi.