Anotace: na každém kroku. Rostou hlavně ve městech.
Jen tak ladně s bílou nožkou
a krátkou sukýnkou
si po ulici jdou.
Ćervené klobouky
na slunci jen září.
Nesou se ladně, mile
až trochu potměšile
punčošky bílé.
Śtíhlé a pyšné
zvou nás k sobě.
,,Tak pojď, pojď mládenče
pojď mě ochutnat,
neboj se a pojď ".
Usmívají se rozpustile.
No pojď mládenče
ochutnat jak voním...
...je na to jedno starý český slovo..."luzná" neboli krásná ale nebezpečná...;-)jak muchomúrka...
28.04.2024 21:08:16 | Marten