Vlahý večer

Vlahý večer

Obrazy v puklinách rezavých vrat,

spoutaných v zajetí travnatých trsů,

vlahý stín večerní líně se vkrad,

zahalil obliny bělostných prsů.

 

Na louce pod stromy s jablky leží,

ve snění plující s oblaky nad hlavou,

hedvábné chmýří se na šíji zježí,

dotekem vánku a myšlenkou vtíravou.

 

Vějířem vlasů se odlesky zatřpytí

s paprsky léta se odstíny mění,

v návalu žádosti moc touhy pocítí,

a tělem bez šatů zatřese chvění.

 

Pozvolna bere si své tělo do dlaní,

pod bříšky prstů se chtíc odevzdává,

horký dech osmělí potiché sténání,

zmítaná rozkoši vstříc, nepřestává.

Autor Martin Kučera, 30.06.2024
Přečteno 132x
Tipy 7
Poslední tipující: martinaV, Verunka1, Fialový metal, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Marťo, no tedy... tady netřeba rozebírat, u téhle básně si procítím:-)* Je moc hezká:-)*

30.06.2024 16:29:34 | cappuccinogirl

líbí

Pěkné báseň

30.06.2024 16:01:46 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí