Anotace: vybroušené tvary
Komu by se nechtělo pro horké léto
mít doma půl království
k tomu ledového.
Blízcí, zmámí, kamarádky
objasnili, jak na ledové hrátky.
Představy živé
ledy tají
nic víc už nechceme
jen místa, která se ledem chladí.
To a ještě větší nádhera
je forma na led k hrátkám určena.
Která by ji nechtěla
a každý představí si hned
ten vybroušený led.
Za noci dusné
měsíčního svitu
lože své pusté
proměním v jezero hříchu.
Ledy a jezera, ale jen ve snu
žádné broušené tvary
zmožená horkostí
v lože své ubohé smutně jen klesnu
forma ta totiž má zásadní vady.
tím se zcela mění citát: "království za koně" :)
teď "království za led" panuje tu
už seš dnes druhá - co v horkém létu
je ledovému duchu blíž - i ďábel sám mu chtěl být nakloněn
01.09.2024 10:50:02 | šuměnka