Vonnými tyčinkami zakouřená čajovna
Na našem stolečku „Čaj Karla Hynka Máchy“ z růží
A v mých vlasech vpleteny barevné korálky
Co ručně malovali jihoameričtí Indiáni
Hudba z Balúčistánu proniká skrz hovory
A ty samé barevné korálky na Tvém zápěstí
Za těžkým závěsem se slony
Náš malý vesmír uprostřed čajovny
Tvá ústa chutnají po růžích
Tvá ústa Karla Hynka Máchy
Pozlacení bůžci nás z výklenků pozorují
A mandaly na zdech se roztočí
Pak najdeš můj korálek nejskrytější
Ve třpytivé sukni z Indie
A maluješ ho svým jazykem
Až se v tom našem malém vesmíru
r o z p l y n u
(12.2.2023)