Soumrak
Anotace: snad každý má nějaké místo, kam utíká, když je mu zle, ale občas vám nepomůže ani to...
Soumrak umlčel paprsky
a ve mě znovu smutek dlí
ale dobře vím, že nezmizí
ani až se rozední.
Marnost a zoufalství
mě na cestě provází
na místo tolik milované
kde jedině naděje vzplane
avšak i to je ztichlé
změněné...
Mrtvo a ticho v lese mém
kde pak ukrýt věčný sten
jež na síle nabývá
vždyť doba není příznivá
osamělým strážkyním
- růžím dávno uvadlým.
Vždy pomohl a přece dnes
nevydá listí ani hles
a zima se ke mně žene
jaro do pozadí odstrčené...
Kam odešel jsi bratře stromů?
Kde duní ono hřmění hromů,
co se ozývalo z listoví?
Sestro bouře, kdo mi odpoví?
Nic, jen tíživé mlčení
a pochmurné potoka šumění.
Jsou pryč duše zeleně
odešly, opustily mne...
Já tedy ztrácím útěchu
a utíkám zpět bez dechu
do smutné společnosti lidí,
kde mne jako jinou vidí.
I obloha dnes prázdná je
hvězdy oko nenajde
není slunce ani měsíce
skrz slzy nevidí sítnice
hlava se klopí
dech v tichu topí.
Dnes není kam smutek schovat
dnes poprvé jsem přišla prohrát...
Komentáře (1)
Komentujících (1)