Ve Spánku
Anotace: Je to báseň o spánku a o snech, které nám předkládají zkreslenou realitu, odhalují naše tajné tužby, ale je to báseň plná metafor, takže každý najde co najít si v ní chce.
V komnatách dobrovolného ticha
Kde projekce tužeb začíná
Sklání svuj pevný hřbet pýcha
Která svá křídla rozpíná
Tělo pod závojem černým ležící
Ve věčné zapomnění doufá
Na vzdálené postavy marně myslící
K probuzení neodvratně couvá
Rezavé dveře sonety recitují
Párům nerealným zcela
Z dálky vyznání lásky ti opětují
Černá nevědomost vřelá
Náruč ženy z vlasy havranímy
Na bílý den opouštíš
Umíráš s hodinami polednímy
V noci zase poroučíš
Pod šedivým oparem všedních snů
Skrývá se vně zoufalství
Všech těch bídných a mrtvých dnů
Zas nasadím clonu ožralství
Ve spánku, který naději dává
Věřit ve sladkých obrazech
Když stínům duše se zas vzdává
Vše bude dobré zavři oči.............a jeden nádech
Komentáře (0)