Pampeliška
Na paloučku u rybníčka,
kvetla žlutá pampeliška.
Sličná dívka si ji utrhla,
do svého věnečku zapletla.
Věneček trávou zavázala
a na vodu ho položila.
Po tvářích jí slzy tekly,
její ruce náhle sklesly.
Dívka tiše usíná,
ne, smutku podléhá.
Komentáře (1)
Komentujících (1)