Ve smutku padlého listí
Po stopách zvadlého smutku padlého listí,
krajinou nenávratně zabitých světů,
kráčí duše, za ní kráčí stín,
jako básník, který právě ztratil větu.
V naději prázdných nepřítomných časů,
s dotykem všedních lživých okamžiků,
vrací se zpěvem i bez hlasu,
měsíčním zatměním zpátky do těch roků.
Chladná a větru oddaná, bojí se oživení
tupého osudu v louži hlubokých ran,
dešťů hořkých slz a krve prolévání,
černočerného smutku a vraživých vran.
Cestou dávnou touhou posetou vrací se domů,
do ticha hvězd dávno vyhaslých,
do korun “topolových” stromů,
do náruče ptačích křídel pokleslých.
Přečteno 568x
Tipy 5
Poslední tipující: Známá - Neznámá, Dračičák, jiljovský, nene
Komentáře (2)
Komentujících (2)