všichni dobří blázni
VŠICHNI DOBŘÍ BLÁZNI
(náladová)
Nepřichází ráno, nepřichází den,
jen noc, víno a zapuzený sen,
oči mé nevidí barvy a jas,
má touha má cizí hlas,
okno je potaženo černou perutí,
nenucen se donutí,
pozvednout číši a píti.
Není den a není noc,
zvonky zní, mají tajemnou moc,
není potěchy, není radosti,
není smutku, není starostí.
Bílý závoj skrývá,
co nesmí býti viděno,
ten tichý hlas promlouvá,
neslyšeno, neviděno.
Komentáře (0)