Vítr z Betléma
Vítr z Betléma zabolel stromy,
co rostou v krajinách Bohémů,
přivál bílou smrt, mor a pohromy,
v den, kdy Ďábel zpíval v Betlému.
V tom větru cítit byla plíseň,
těžký zatuchlý puch starých chrámů,
z jejichž lodí padá na duši tíseň
jakou cítí umírající noc k ránu.
Tisíciletý podzim táhl krajinou
jak křižácká vojska pustošící.
Tisíce let chuť jahody s malinou
nikdo necítil. A křídla spící
přistřihnuta byla, nemohla vzlétnout.
Za život smrt a smrt muset zlatem
zaplatit. Poctivost nechat zdechnout,
pravdu nejčistší udělat katem.
Přečteno 252x
Tipy 1
Poslední tipující: Dilla
Komentáře (1)
Komentujících (1)