Krvavé moře
Anotace: Procházíme se ulicí bez domů, posloucháme písničku bez konce. Psáno zlým perem krkavčím.
Sklenice vína dávno už dopitá,
rozbitá na střepy, celá z perleti...
Krvavé stopy jistě od sklenky,
táhnou se k jezeru poseté krví.
Anděl se zklání nad stopami z krve,
žadoní o milost, sám a jen sám sebe.
Ztrhané nohy má do krve,
táhne láhev vína, že potěší své srdce.
Křídla má od krve, černé šaty rozdřené,
závistí zarmoucen, padne k zemi rozdrcen...
Po jezreru ani slechu, jen v dálce vidět horizont...
Jen Krvavé moře zbylo pro nevěstu.
A pro anděla jenom on.
Přečteno 312x
Tipy 2
Poslední tipující: Duhová
Komentáře (0)