Ticho
Anotace: Lekce tvurciho psani 2 (neupravena verze)
Sbírka:
Nahátky
Mlčel.
Prázdně, vzdáleně mlčel.
Skrze ni, mimo ni.
Sama.
Vedle něho, zoufale sama.
Chtělo se jí křičet
Chtělo se jí řvát.
Chtělo se jí plakat
a chtělo se jí smát.
Strach, že bude bloudit v tmách.
Mlčel.
Tak měkce, hebounce mlčel.
Aby ji slovem neděsil.
Aby ji slovem nezranil.
Aby ji slovem nezměnil.
S ní. V ní.
Jeho.
Nevýslovně jeho, v tichu, které dýchá.
Které pojí.
Mlčel.
Hledala slova, co by mu vložila do klína.
Nenapadlo ji vložit se.
Mlčel,
ale hledal ji pohledem
ztracenou
v sebelítosti.
Přečteno 398x
Tipy 5
Poslední tipující: Zahir, Erion Fate, Veru
Komentáře (0)