Slunce II
Už je mě půl, už jenom čtvrt
podléhám Času, tak mě škrt
Ze zlata cáry planou nebem
za obzor klesám sám bez Tebe
Nahoře byl jsem výhní bílou
rozžhaven svého nitra sílou
V zenitu mého žití plál jsem
oděl Tě celou snad, svým jasem
Jen tam, kde zemi dotýkáš se
nebylas má celičká zdá se
Ač budeš stát na špičkách nohou
zmizím Ti z očí na noc dlouhou
Už je mě jenom proužek slabý
pozlatím ještě věží kápi
Pak ztemní nebe, sedne mlha
dřív byl jsem král, teď ani sluha
Já vůbec nejsem, klekni dolů
k modlitbě spoj své dlaně spolu
neplakej potmě, slzy studí
stejně už Slunce neprobudí
Přečteno 312x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, waterlily, Nút, Bíša
Komentáře (2)
Komentujících (2)