Obdarován
Anotace: Snad mi to pořádně zkritizujete at už tu tužku konečně zahodím
Byl jsem obdarován
darem o který jsem nestál
životem který je opěvován
a já ho dostal
Byl jsem zhmotněn jako lidský tvor
na tento svět do lidské spolčenosti
sám sobě odporný malí škvor
otráven k sobě ke všem lhostejností.
Byl jsem zbaven svobody nehmotných
odsouzen nejcennějším darem
v radosti v životě nemožných
měl bych se rozplývat blahem
Ale já cítím to vězení
ve svém vlastním těle
pozemské trápení
i když tvářím se skvěle
Pud sebezáchovy
je tím zámkem tou mříží
co brání krokům svobody
když břemeno duši tíží.
Komentáře (3)
Komentujících (3)