Půjčený úsměv
Úsměv mám půjčený od něžné víly,
co lesní studánce potichu zatančí.
Zatímco vlastní stín krade mi síly
schovaný v převleku pod rouchem beránčím.
Úsměv mám půjčený za malou provizi,
mám chuť ho roztříštit o černé skály!
Plamínek vzteku mi útěchu nabízí.
plamínek vzteku a otázka: zda-li?
Zda-li tím úsměvem změní se svět?
Zda-li z něj nezbudou mlčící rány?
Zda-li ho zachrání pár vzletných vět,
co já, stín, napíšu pastelkami..
Přečteno 344x
Tipy 10
Poslední tipující: Evžen Bizon, 6thSun, colorka, Karmínka, Džín, ludmil, Simísek
Komentáře (3)
Komentujících (3)