Zjizvená duše
Slunce už zapadlo, je čas jít spát,
já však nemůžu, nechci,
myšlenky chtějí se se mnou prát.
Perou se se mnou jak rytíři s meči,
moje tělo svírá se křečí.
Křečí z trápení a žalu,
z času, který tak letí,
ze živote,
z kterého stejně časem zbyde jenom smetí.
Smetí, které vítr rozfouká,
a nezbyde nic,
kdo by mohl chtít po životě víc?
Jo, život je macecha,
kdo si ho ponechá?
Dělá nám na duši šrámy,
a ty jdou po celou dobu s námi.
Se mnou jdou teď slzy,
nikdo se neptá co mě mrzí.
Nikdo nevidí mé jizvy v duši,
které ani nejdou zabít kuší.
Často si říkám, že už mám všeho dost,
na celý život snad i zlost.
Já vím, on mě jenom vede,
za všechno můžu jen já,
ať jsem volná nebo lanem svázaná.
Dotýkám se zase dna,
kde ani nejsou ryby,
a naštěstí snad ani lidi.
Vždyť lidi ubližují jen sami sobě,
uleví se jim až v hrobě...
Tak proč jsem na dně sama?
Protože by se mi i voda jinak smála?
Třeba mě pohltí, třeba z ní vyplavu ven,
ale co na tom záleží, vždyť jsem troska jen...
Přečteno 395x
Tipy 1
Poslední tipující: toužím.jít.dál
Komentáře (2)
Komentujících (2)