Z očí do očí
Oči ti svítí nejhlubší tmou,
bojím se, že mě jimi sníš,
stále blíž mě k sobě zvou,
vtahují do sebe, jako když
bažiny vsávají kmen stromu –
pomalé bolestné umírání...
V tvých očích bezmocně tonu
ani ten bůh mě nezachrání.
Mlčky naproti sobě, sedě,
zíráme si do očních důlků
a zříme prázdnotu – šedě,
tmavěji, černě! Na půlku
již v záhrobí, na půl ještě tu –
neschopni slova, natož činu!
Poslední sbohem dej světu,
než hodí nám na rakev hlínu.
Přečteno 283x
Tipy 7
Poslední tipující: come-past, toužím.jít.dál, Psavec, NikitaNikaT., WAYWARD
Komentáře (2)
Komentujících (2)