Deprese
Deprese není hloupost,
z ní se nevyrůstá
a ač jí mám už dost,
mám jí plná ústa.
Upadám dolů v ní,
hloub ke svému dnu.
Kdy přijde poslední
chvíle, v níž se rozhodnu?
Melancholická cesta,
z níž nelze sejít.
Oprýskaná ulice z města,
do něhož chodilo se pít.
V agnostických úvahách
a cynickém smíření,
v pesimistických náladách
jsme spolu, já a já, sevřeni.
Na konci duhy není poklad,
čeká tam, co nikdo nesnese –
ty buď toho doklad –
ach, má deprese!
Rozpustilas naději,
sežralas ideál…
Hynu ve své zimě, v závěji,
jak pták, co neodletěl v dál.
Smích z vedlejší místnosti,
kde po půlnoci ještě svítí,
doléhá až do morku mých kostí,
když tady sám… co mohu chtíti…
Samota u svíce,
žalostné myšlenky –
psát nebo slít se?
Slova padly do sklenky.
Monitor pálí do očí,
zní Krylova Salome nebohá,
roztrhal jsem klokočí
a proklel toho boha.
Usínám v mokvavém smutku,
konec děje mého rodu,
jsem zazděn – vskutku!
Ztratil jsem svobodu…
Mohu vše popříti?
Už jsem se rozhodnul.
Deprese! Táhněte do řiti!
Já táhnu do hrobu!
Přečteno 289x
Tipy 1
Poslední tipující: toužím.jít.dál
Komentáře (1)
Komentujících (1)