Vzpomínám
Život mi protekl mezi prsty,
jako plavé vlasy mrtvé baleríny,
Teď, mámíc smysly lacinými víny
Snítku jasmínu drtím v hrsti
A vzpomínám.
Jak jsem za bezesných nocí
Sedávala na parapetu
A svoje touhy pobízela k letu
Bez svolení, bez pomoci
Kohokoli z davů kolem.
Jak jsem sedala na březích řek
A na lístky z vlaku psala rýmy,
Maceškami povadlými,
Vzkříšenými na dotek,
Lehký jako ranní svit.
Život mi protekl mezi prsty,
jako plavé vlasy mrtvé baleríny,
Teď, mámíc smysly lacinými víny
Snítku jasmínu drtím v hrsti
A vzpomínám.
Jak pod okny si stával
S kytarou na zádech až do rána
A jenom skladba dohraná,
Srdce, cos vyřezával
Byly mým úkrytem.
Jak v pokynutí zimy
S vločkami na rtech
V tichounkých partech
s ústy zamrzlými
jsem ztichla navždy.
Život mi protekl mezi prsty,
jako plavé vlasy mrtvé baleríny,
Teď, mámíc smysly lacinými víny
Snítku jasmínu drtím v hrsti
A vzpomínám.
Přečteno 364x
Tipy 13
Poslední tipující: Evžen Bizon, Karmínka, 6thSun, gaginas, Holka z davu, Psavec, Džín, milan nov
Komentáře (1)
Komentujících (1)