Smrt a život
Anotace: Začátky, ve kterém se projevuje můj začínající pesimistický sklon k životu..
Každý den nás něco střeží,
anděl strážný nebo osud stěží.
V hloubi duše něco vězí,
časem, smíchem prodlužuje,
strachem a bídou zase plení.
A když jednou urve své okovy,
blíže netušíc, vyvstane ze své opony.
Srdce náhle poručí,
spásu v temném stínu odmlčí,
navždy, navždy odmlčí.
Jen jedno vzplanutí…
Jen jedno zhasnutí…
Martinec Vlastimil
12. Května 2005
Komentáře (0)