Jako zbytečné zrnko kávy
Anotace: ....přesně takhle si teď připadám. Nic světoborného, tahle básnička, ale je mi vážně zle.
Sedíš v kavárně
S omítkou očouzenou
Starými vzpomínkami
V rukou svíráš hrnek
S potiskem kávového zrnka
/Přesně tak si taky připadáš
Zbytečně a bezvýznamně/
Chvílemi zavadíš
Myšlenkami o prázdné místo
Které zbylo v srdci
/I u tvého stolku jedno je/
Vlasy zmatněné únavou
A oči zkalené smutkem
Poslední peníze
/A poslední káva/
Už nikdy se nezahledíš
Na dno hrnku
/S kávovými zrnky/
Chystáš se odejít
Do říše věčného zapomnění
Už nikdy nepoznáš
Pozemské trápení
/Ani lásku obyčejných smrtelníků/.
.............................
Nad to všechno se povzneseš
na černých perutích smrti do nebes...
Přečteno 440x
Tipy 12
Poslední tipující: už ne pernikova princezna, el viento, Petbab, Bíša, NikitaNikaT., Sarazin Faestred, 0-0, Simísek, Juan Francesco de Faro
Komentáře (5)
Komentujících (5)