Od andělů
Anotace: Báseň o tom, že člověk se mění podle vkusu společnosti a že většinou změní pouze zevnějšek a uvnitř je jiný a tento rozpor ho trápí.........
Od andělů pujčil jsem si křídla
A od démonů zase sny
Písně bez melodií a krásná sídla
Mrtvé a promarněné dny
Hle, už trávím čas na kolenou
Opíral jsem se o bortící zeď
Opustil jsem cestu vyvolenou
A sny staré za obzorem jsou teď
Dříve svět jsem celý nesnášel
Věřil jsem v mé činy a nebe
Na obzoru štěstí jsem nenašel
A ted navíc nenávidím sebe
Dřív v očích hořely mi plameny
Srdce bilo jen za pravdu
Odhodil jsem pravdy kameny
A ted strádám za povrchní křivdu
Pohlednout jednou do očí
A idealy padnou
Mozek duši hned poručí
Jistoty teď vadnou
Role, kterou hraji mi nesedí
Do minulosti světlé hledím
Oni o šrámech na duši nevědi
A kdo já jsem?..........To já nevím!
Přečteno 362x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Elouš, Puck, Simísek
Komentáře (2)
Komentujících (2)