A vody tečou
Anotace: tak třeba o vodách osudu...
A vody tečou
Strom je jen otrokem svých kořenů
A vody vytékají ze svých pramenů
Znásilněnou lásku nikdo neuzdraví
A vody naráží i na bodající skály
Do temnot strachu půjdeš štěstí sadem
A vody padají i kolmým pádem
Nastav nohu smířlivým všem frázím
A vody plynou i na vzdor hrázím
Slzami strom svou živnou půdu smočí
A vody vylévají se z nízkých břehů očí
Těžko změnit úděl vteřin věků
A vody už stékají se v žalu řeku
Nikdo nepochopí nesmyslnost skutků
A vody vlévají se v moře smutku
A vody nezastaví ani špína,
Co lháři háží z vědy klína
Nikdo nezeptá se stromu chce-li růst
Nikdo nedozví se pravdu z vlastních úst
Odhodlaná plynout tak jak chabá vůle káže
I když často náladová
Občas proti proudu
Šeptám listí svého stromu – „uočet ydov a“.
Přečteno 346x
Tipy 3
Poslední tipující: pejrak, Květka Š., labuť
Komentáře (1)
Komentujících (1)