Hon na vlky
Anotace: Básně obvykle nepíši, ale nemohla jsem si pomoci...
Za svitu měsíce,
na louce honí se,
hrají si a bavíc se,
dvě vlčata střeštěné.
Smečka jen přihlíží a
jazyk vyplázlí,
oči zářící,
srdce milující,
v lese spokojeně žijící.
Ráno přichází a s ním i cizí pach.
Člověk.
Lesem běží a rámusí.
Nebezpečí!
Vstávej!
Musíme jít!
Štěňata malinká,
se strachem velikým,
běžící ve smečce,
smrt tušící.
Vždyť jsou jim tři měsíce,
stačit nemohou přece,
co to po nich chcete?
Sil rychle jim ubývá
a matka zoufalá,
do tlamy jedno popadá,
dvě tlamy však nemá.
Otec daleko vepředu
a smečka s ním,
jak tenhle problém jen vyřeší?
Na konci sil štěně upadá,
na tlapky se nezvedá.
Matka naposled na něj se podívá
a se smutkem větším než ten lidský,
pádí dál.
Vlčátko třese se,
matku volá,
ta však neodpovídá.
Někdo však ho uslyší
a puška vystřelí.
Malé vlčátko,
samotné a ve velkých bolestech umírající,
naposledy se nadechlo.
Lovci ho přeskočí,
nebo po něm rovnou dupají
a matku se smečkou hledají,
ti však ukrytí,
lovce přeběhnout nechají.
Tentokrát unikli,
ale příště by nemuseli,
už takhle někoho ztratili.
Půlnoc zvolna přichází,
matka nad mrtvím potomkem bdící
a na měsíc vyjící,
se v žalu utápí.
Přečteno 383x
Tipy 11
Poslední tipující: Anjesis, ilona, susana načeva, Miroslav Možný, 6thSun, Tezia Raven, rry-cussete, mononoke
Komentáře (2)
Komentujících (2)