Nokturno
Má smutná nokturna
hrají mi v samotách,
v bezesných nocích…
Mé tělo je urna,
v níž leží popel snah
a zardoušený smích.
Patlám se v patosu,
sám ve svém úmrtí,
jak pro slzu slza…
Pod tíhou nánosu,
jež bez váhy drtí
a mezi zuby vrzá,
pod tíhou myšlení,
bezmoci a tichých
slepých zel,
jež jdou jak členi
sdružení, či sníh
jak padá do kouzel,
čar a jiných světů.
A ještě sladká zdá se,
ta hořkost pelyňku.
Když z jeho květů,
utěšuje a tiše ptá se
Smrt na záminku.
Přečteno 279x
Tipy 12
Poslední tipující: Neriell, Lady Carmila, Marfuša, Jiparo, Alan Black, Sandra_T, Lota, WAYWARD
Komentáře (6)
Komentujících (6)