Strach
Anotace: Smutná, celkem i první smutná moje básnička.
STRACH
Komu kouká z očí strach –
- nebo také medový nach?
Nekoukám se mu do očí,
Mám po babičce klokočí.
Dej se na cestu hrozivou,
Až najdeš sluj tu mrazivou.
Pluj dálkou i vodou,
Víly ti pomoci půjdou.
Komu říkáš: jsi můj strach? –
- nikomu, on je ten medový nach.
Voda tě nese dálavou,
S tak smutnou Tvojí náladou.
Nekoukám se mu do očí,
Nemá nos, bradu, obočí.
Je to strach, co potká nás,
Je to panelák, co už zhas´.
Často bojíš se i sám sebe,
Neb duch, strašidlo, zimou se zebe.
Co tě straší, synu můj,
Ukryj se pod ledovou sluj!
Přečteno 341x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Borecká, malá a šikovná, .K.r.i.s.t.y., Bíša, WAYWARD
Komentáře (5)
Komentujících (3)