Plačlivé náreky...
túlam sa dňou i nocou,
v ruke lampáš čo nesvieti,
často kladená otázka kto som,
a znejúci plač kdesi v povetrí.
krok strieda krok a tma tmu,
ozývajúca sa hádka z dverí prastarých,
nie,nevôjdem,bojím sa vkročiť dnu,
ostávam stáť,napínam biele zástavy.
vezmem kameň a do dreva vykresám,
tie slová,ktoré majú hodnotu malú,
možno ten kto čítať bude to,zaplesá,
a možno v hneve,ztne tú námahu:
plačlivé oko,tíšiace sa náreky,
spolu tvoria harmoniu múz,
ten,čo smial sa,bedlí už naveky,
a ten čo bedlil,zbavený je sĺz.
Přečteno 337x
Tipy 13
Poslední tipující: Ria, Bíša, gentoo, Holis, Psavec, Churry, radexk, Simísek, WAYWARD
Komentáře (3)
Komentujících (3)