Sirotek

Sirotek

Anotace: Kdy se vrátí?

Dvě bezbarvé oči bdí v šerosvitu za kalným oknem;
jejich tvář snad nepoznala ruměnec.
V dlani křečovitě svírán růženec.
Venku na větvi černý havran nehybně sedí, mokne.

V lese stromy jakoby bez svitu luny; šeptem klejí
a bouře soupeří o lucernu s pochmurnou nocí.
S hromem se bijí dva zkostnatělí hladoví vlci,
kteří se bojí usnout, neb jim při spánku svaly tlejí.

V chalupě život, však tma. Popel v krbu dávno chladný.
Bledé ratolesti meluzína dělá společnost.
V koutě muž v kápi, sic dnes smutný, ale přesto hladný.

Ve vzduchu čpí ten tajemný odkaz na věčnost.
Skráně se v nokturno smutné šedi šatí
a v uších otcova slova: „Čekej, až se vrátím...“
Autor Tomáš Marný, 27.11.2008
Přečteno 340x
Tipy 8
Poslední tipující: Danik, jedam, ziriant, bejbyyyy, grohy, Kubino 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel