O lidské bídě
O lidské bídě
slyšel jsem havrana krákat
o lidské vině
slyšel jsem dvě srdce plakat.
Na chladné uliční dlažbě
zpívala kaluž o malé vraždě
na studeném prkně v márnici
hádal se hrobař s jepicí
zda city mají právo žít
či lepší je je zavraždit.
Tu malou vraždu, každý z nás
skryje tiše jak hladinu mráz
a nikdo city nepochová
a neoděje v krásná slova.
Jen havran bude krákat
o bídě lidské dál
a srdce bude plakat
ve zlaté klícce žal.
Přečteno 489x
Tipy 22
Poslední tipující: Churry, Indigo, Stoneman, Zweiblumen, Iva Borecká, 6thSun, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, Lota, Psavec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)