A neví
Anotace: trochu asociace...trochu nic
Opilý v den lichý,
kde řve se, ten tichý,
v obkvetlém hrazení,
krásu si vysní.
Co on o ní ví?
Vzdálenou vzpomínkou, s odstupem,
s hloupou představou a lidí zástupem.
Tam, kde zní zvuk flétny,
a zahořklých výkřiků,
tam ubíhají noci i dny,
jak v žaláři nářků.
Hledajíc, svůj konec,
že dávno osud nenaplnil,
jeho vlastní klec,
svůj smysl nesplnil.
Už nemá co by řekl,
víc k zemi nepoklekl.
...Jen tenkrát...
Víry se zřekl.
Nabízí se otázka poslední,
proč to už neskončí?
Hle a neví.
Přečteno 296x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba, Quigleika
Komentáře (0)