O klidu
Na dlani
předem navlhčené
slzami
svírám
list stočený
jako kornout.
Rozpustilá
slova předem řečena
za nimi
zranění
prázdno a ticho
v záhonech jahod.
Na čele
zchuravělém potem
vepsána
varování
před tichem,
před samotou.
"Ne, Bože, více štěstí,
jen klid, jen klid, jen klid..."
píše starý básník...
Po klidu
toužím - ale ne po tichu
úplném
určení
samoty tady
a nedosažitelných hvězd.
Přečteno 272x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, enigman, Kapka, NikitaNikaT., Radek.oslov.Šafárik, jedam, labuť, Mbonita, kouzelníček, Jana M.
Komentáře (4)
Komentujících (4)