Vír
Plynoucí čas tichou vodou
odrazy plující nad náhodou
pějící proudy vodopádů
smáčené vlasy rozlehlých břehů
a na dně oči hledající něhu
Napřáhlé dlaně bez objetí
schoulený stín od prokletí
nebeská záře tančící krajinou
kráčící poutníci s historkou
za jinou.
Za řeku, za obzor houpavé obrazy
ve stínech keřů černočerné tmy
nevlídné tváře muže a ženy
ve výškách hvězdy a kolem
stěny
ty a já - My
Z podpisů vzpomínek
které se ztratily dřív
než došlo ke svítání
a zmizelo i tajné přání
náhle
Třesoucí se chladem
neuzřím tím pádem...
šifry k žití
které se naposled vydechnout
řítí
červánky do útrob
Stáhnuté proudem šaty
z nebe se stal strop
nedobyté hradby
pár tužeb nestopených
hejna ryb vylekaných
vodní vír
a v něm mizím
za něčím, co je mi cizím
..........
Přečteno 270x
Tipy 17
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Bíša, Psavec, zlomeny srdce, Petbab, al-pacino, zlomený a nanicovatý -__-, Lenullinka
Komentáře (5)
Komentujících (5)