Polibek
V hlubině duše mý,
kde tma přebývat smí,
se zlý sen za spánku rodí,
za měsíce i slunce to tak chodí.
A já opěvuji zaprášenou píseň,
o tom, že už na ničem nezáleží,
když svírá mě zevnitř tíseň,
v tom černočerném snění.
Tam polibek jsem dostal,
tak odporně hořký,
že v tu ránu jsem vstal,
až na kůži mokrý.
Nenávidět spaní.
Tak obrazy si čárám,
na desku kouzelnou,
kterou stále vymazávám,
v ní snad i sny uhynou.
A omelu tu pravdu,
že nemám víc tu být,
ač dál světem jdu,
nechutná mi žít.
Zase ulehnu, do peřin rakve strachu,
možná za pár vteřin a ústa plná prachu.
Přečteno 344x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, BARBYE, Lenullinka, strašidýlko-střapatý, Lenni, shakespeares, dream in emptiness, padající do neznáma, Nút
Komentáře (3)
Komentujících (3)