Útěk do bytů žížal
Utíkáš
jako paprsek slunce
a bílé pláště
všech bohů
zanechávají měkké doteky
ve Tvém srdci,
doteky mechu
Ale smrt je jiná
Řezavé uhlíky
plyšových koberců
nevědomí
A příšerky dětského zla
oživuješ
svým vztekem
a rouháním,
únavou…
Ruce do křídel komára
Vzdáváš se
Proč?
To dospělost Tě unavila
Ta hlína a pampelišky
byly tak živé…
když jsi
plela záhon
a ve skalce chtěla budovat
další kamenné zátarasy
z rozpadlé opuky
v tělech žížal,
které mohly žít
Proč je půlíš?
To je divné,
že papír má tvar
plochého hřiště,
kde hrají schizofrenici
mezi minulostí a budoucností
A z televizních filmů
koukají přetrhané nitě...
Pro otazník?
Přečteno 317x
Tipy 27
Poslední tipující: G.P., Romana Šamanka Ladyloba, Severka, Le ver luisant, Bíša, Mbonita, padající do neznáma, labuť, vapiti, Zpátky, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)