Hornický hřbitov
Anotace: ...není potřeba anotovat...
.
Jaká to tichá a pokorná půda
v příboji prokletých vln!
Nad ní vlaje červánků zástava rudá,
k polibkům láká šibalský drn
Jako les stěžňů kříže se tyčí
nad vraky životů zakončených
Sirény přízrak nad nimi syčí
a šeptá ret dětí osiřelých
Na uhlí, na vražedném uhlí
mlčí tu horníci na věky ztuhlí
Slunce a měsíc jim svítí kahanci
Mlha jim kosti olizuje
Sníh lomí rukama nad psanci
víc než pokrytecké túje
Hornický hřbitov...rozpadlá bída,
plást medu trubci snědený,
Goliáš zabitý od Davida
.......zlatými kameny.......
.
Přečteno 410x
Tipy 51
Poslední tipující: hezule, Radek.oslov.Šafárik, s.e.n, AlenaMarieK, kavec, Juraj Hrom, padající do neznáma, enigman, Kapka, j.c., ...
Komentáře (15)
Komentujících (14)