Nostalgie na provázku
Anotace: Tato báseň vznikla, když na mě spadl splín, když přepadla mne nostalgie a touha být zase malou, nevinnou a náhlý nápad snový.
Sbírka:
Drozdovská recese
Srdcem v oblacích,
kde vznáší se draci.
Ti, kteří znamenají nostalgii
i ti, kteří se proměňují v pláč.
Hořký, opuštěný pláč,
jenž kajícně zadržuji,
aby nepoznal ho svět.
A stále vzpomínám,
co bylo, co nevrátím už zpět.
Kam zmizela dětská radost,
dětské plány o štěstí,
dětská bezstarostnost
a propůjčení volnosti drakům,
jež drží ve vzduchu má nostalgie?
A co plány o krásném a šťastném životě,
pojídáním čokolády a upřímného smíchu?
Kam to všechno pominulo?
To tam..do oblak k drakům nostalgickým.
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: snupicek
Komentáře (0)