Derniéra
Anotace: dva motivy propojené navzájem v poněkud tragicky laděné básni
Ve větru líbezný úsměv svítí
žlutí se ve vláscích kvítí
létem blyští se lokny
Studánky křišťálové dvě do Tebe
Utři slzu Okny
Pramínky z vodních vlásků
Lásku pohřbívaj ajajaj
Okny teče voda, proč a nač?
Nabýval, z křišťálu kal
Přes okraj po kraji rozpuštěné vlásky
z lásky korytem v objetí spolu
s Tvými dnes česanými
Jeho jména chiméra když života
Derniéra V ulicích zmoklých
Pramínky z vodních vlásků
Lásku pohřbívaj ajajaj
Přestala jiskřit, proč a nač?
Nabýval, z křišťálu kal
Komentáře (0)